Piña colada – opskrift med lys rom
Mad

Piña colada – opskrift med lys rom

24. marts 2023
Af: Timm Vladimir og redaktionen
Foto: Columbus Leth og Betina Hastoft. Udgivet første gang d. 22. juli 2019.
Piña colada-drinken sender tankerne til varme tropeøer med sine eksotiske ingredienser. Heldigvis kan du også nemt lave drinksene derhjemme med Timm Vladimirs opskrift på friske piña coladas med lys rom og masser af ananas- og kokossmag.
2 personer
Tid i alt 10 min

Ingredienser til piña colada

  • 100 g frisk ananas
  • 10 cl ananasjuice
  • 4 cl kokoscreme eller fløde
  • 10 cl lys rom
  • 1 håndfuld isterninger

Pynt til piña colada

  • citronverbena
  • 1 skive frisk ananas

Sådan laver du Piña Colada med lys rom:

  1. Skær ananas i tern, og læg dem i en blender sammen med ananasjuice, kokoscreme, rom og isterninger.
  2. Blend, til drikken er glat, og hæld den i høje glas.
  3. Pynt med citronverbena og halve skiver ananas, og servér med det samme.

Er du ikke fan det store pynteshow, så kan Piña Coladaen også nydes som den er. Vi vil dog vove at påstå, at det altså lige giver et ekstra pift at gøre sig det ekstra umage. Skær et par skiver ananas, og pynt drinken med dem sammen med lidt grønt. Så er der feriestemning!

Smæk benene op og nyd din drink, der leder tankerne mod varmere himmelstrøg. Velbekomme!

Tips til opskriften

Klassisk piña colada – tropisk sommerdrink

Lige meget om solen skinner eller ej, så kan man altid finde på en undskyldning for at kreere en lækker drink – om ikke andet, så for at drømme sig væk fra hverdag og gråvejr til en varm tropeø og feriestemning. Så måske er det ikke så vigtigt, om solen skinner, eller om den gemmer sig bag skyerne. Med en eksotisk Piña Colada i hånden er det ikke så svært at forestille sig sommervejret.

Vi elsker de fleste drinks, og vi er af den overbevisning, at man altid kan drikke en god drink, lige meget om den er blendet, rystet eller rørt. Denne Piña Colada er blendet med den skønneste friske ananas, ananasjuice, kokoscreme, lys rom og isterninger – præcis som den skal være.

Hvordan laver man Piña Colada?

En klassisk Piña Colada indeholder ananas, kokos og lys rom, men disse smage kan du få fra mange forskellige ingredienser, og derfor findes der mange forskellige opskrifter på Piña Colada. Nogle opskrifter på drinken har både frisk ananas og frisk kokos, der blendes til en lækker, cremet smoothie, der så tilsættes rom, mens andre hurtige opskrifter blot blander ananasjuice, kokosmælk og rom.

Cremet Piña Colada – kokosmælk, kokoscreme eller fløde?

Kendetegnet ved en god Piña Colada er en tyk, cremet konsistens. Den fede cremethed kommer som regel ved at drinken shakes eller blendes med kokosmælk, kokoscreme eller fløde. Du kan vælge lige den variant, du bedst kan lide, men vær opmærksom på, at kokosmagen vil mangle, hvis du blot bruger fløde. Her kan du i stedet tilsætte en smule Malibu, som er en kokoslikør.

I denne opskrift har vi brugt kokoscreme til Piña Coladaen, men du kan også bruge kokosmælk. Kokoscreme er federe i konsistensen end kokosmælk, hvilket giver en mere cremet drink. Kan du ikke finde kokoscreme, kan du også nøjes med at bruge den fede del af kokosmælken – det er næsten det samme.

Har du ikke lyst til alkohol?

Indimellem er lysten til alkohol ikke lige den største, men det behøver absolut ikke sætte en stopper for festen. Der findes nemlig et utal af lækre drinks uden.

Hvad betyder Piña Colada?

Piña Colada er spansk for “filtreret ananas”, og det må siges at være lige, hvad Piña Colada er – tilsat rom, kokosmælk eller kokoscreme og ananasjuice. Den er typisk enten blendet eller rystet med is.

Hvor kommer Piña Colada fra?

Piña Colada stammer fra Puerto Rico, og der er det også den officielle drink, så kan du ikke få nok af den søde, eksotiske cocktail, så er det Puerto Rico, du skal til.

Historien lyder, at en pirat fra Puerto Rico i 1800-tallet gav sin besætning en drink bestående af kokos, ananas og hvid rom, men at opskriften gik tabt, da han døde i 1825. Mange år senere i midten af 1900-tallet var der to forskellige bartendere, der påstod at være den første til at nedskrive opskriften på Piña Colada. Det er stadig uvist, hvem der først nedskrev opskriften på Piña Colada, men i 1978 blev cocktailen i hvert fald Puerto Ricos officielle drink. I dag er der mange varianter af Piña Colada som for eksempel Caribou Lou-drinken med Malibu-rom.

Kilde: Wikipedia.

Andre klassiske drinks

Er du ikke til ananas og kokos, så frygt ikke – der er masser af andre typer drinks at kaste sig over. En dejlig mojito er, ligesom Piña Coladaen, også en klassiker, som kan fortolkes alt efter humør. Prøv opskriften på en klassisk mojito her. Hvis du godt kan lide den tropiske smag fra Piña Coladaen, kan du også kombinere smagene i en skøn ananas-mojito!

Blandt de klassiske drinks er også den nemme margarita. Den kan både laves efter den originale opskrift eller med et ekstra sommerligt tvist med jordbær. Prøv opskriften på jordbærmargarita her.

Læs også