1. Nøddebunde: Tænd ovnen på 175°. Hak hasselnødder og mandler til groft mel i en foodprocessor. Pisk æggehviderne stive med elpisker. Tilsæt sukker, og pisk, til sukkeret er opløst. Vend de piskede æggehvider sammen med nøddemelet. Beklæd 2 bageplader med bagepapir, og fordel dejen i 2 lige store lagkagebunde på hver sin bageplade. Mål gerne efter den springform, islagkagen skal samles i, så størrelsen bliver korrekt. Bag bundene i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne og faste. Læg de bagte bunde på en bagerist, så siden med bagepapir ligger øverst. Vent med at fjerne papiret, til bundene er kølet helt af. 2. Blåbæris: Hæld blåbær i en gryde, og bring dem i kog. Lad dem simre i 15 minutter, så væden koger lidt ind. Hæld blåbærsaucen i en skål, og stil den i køleskabet, så den kan køle helt af. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps med elpisker. Pisk fløden til skum i en anden, større skål, og vend æggesnapsen i. Vend forsigtigt halvdelen af den afkølede blåbærsauce i. 3. Samling og pynt: Beklæd springformen med bagepapir, og læg en lagkagebund i formen. Fordel halvdelen af blåbæriscremen over. Hæld lidt af den resterende blåbærsauce over, og rør det let rundt i iscremen, så der danner sig en hvirvel. Læg den anden lagkagebund ovenpå, og fordel resten af iscremen over. Rør den sidste mængde blåbærsauce i som en hvirvel, og dæk formen med husholdningsfilm. Stil islagkagen i fryseren i mindst 4 timer. Tag den ud ca. 10 minutter før servering. Servér med bær, og pynt med spiselige blomster. PRØV OGSÅ: Nougat-islagkage med krokant og karamel