Giv din burger nyt liv med en portion syltede rødløg, der er både søde, syrlige og skarpe. Her får du opskriften på burger med oksekød, coleslaw og syltede rødløg
4 personer
Tid i alt 35 min
DET SKAL DU BRUGE
600 g hakket oksekød
salt og peber
olivenolie til stegning
SYLTEDE RØDLØG
2 rødløg
1 dl sukker
1 dl eddike
½ dl vand
COLESLAW
2 spsk. god mayonnaise
1 spsk. eddike
1 tsk. sukker
½ spidskål
200 g gulerødder
salt og peber
CHILIMAYONNAISE
4 spsk. god mayonnaise
1½ tsk. sambal oelek (stærk chilisauce)
salt
TIL SERVERING
4 burgerboller
1 stort romainesalathoved
Burger med oksekød, coleslaw og syltede rødløg
Syltede rødløg: Pil rødløg, skær dem i smalle både, og læg dem i et sylteglas. Bring sukker, eddike og vand i kog i en gryde, og lad det småkoge i 2 minutter.
Hæld den varme lage over løgene, og sæt låg på glasset. Sæt de syltede rødløg på køl i mindst 1 time eller gerne natten over.
Coleslaw: Rør mayonnaise, eddike og sukker sammen. Snit spidskål fint. Skræl og riv gulerødder groft. Vend spidskål og gulerødder sammen med dressingen, og krydr med salt og peber.
Lad coleslawen trække på køl.
Chilimayonnaise: Rør mayonnaise og chilisauce sammen, og krydr med salt.
Form kødet til 4 store bøffer, og krydr med salt og peber. Steg bøfferne i olie på en pande i 3-5 minutter på hver side.
Servering: Rist burgerbollerne, og flæk dem. Skyl og snit salaten. Smør bollerne med chilimayonnaise, og læg dem sammen med salat, bøf, coleslaw og halvdelen af de syltede rødløg.