Brownie med karamelcreme og bær
Mad

Brownie med karamelcreme og bær

20. september 2019
Af: Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Denne chokoladetætte brownie med valnødder og fuldfed flødecreme med karamelsmag giver stof til mange søde drømme. Her får du opskriften på brownie med karamelcreme og bær
30 min4 personer
Tid i alt 55 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 250 g sukker
  • 3 æg
  • 175 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 1 spsk. rent kakaopulver
  • 100 g valnøddekerner
  • 1 springform, ca. 20 cm i diameter
  • Smør til formen

KARAMELCREME

  • 2½ dl piskefløde
  • 50 g karamelliseret mælk (dulce de leche, f.eks. fra Nestlé)

PYNT

  • 200 g brombær
  • 100 g blåbær

Opskrift - sådan laver du brownie med karamelcreme og bær

1. Brownie: Tænd ovnen på 180°. Smelt forsigtigt chokolade og smør sammen i en gryde. Pisk sukker og æg luftigt med en elpisker, og tilsæt den let afkølede chokoladeblanding. Rør mel, salt og kakao sammen. Sigt melblandingen i æggemassen, og fold dejen sammen, så luftigheden bevares. Vend grofthakkede valnødder i, og fordel dejen i en smurt springform. Bag brownien i ovnen i 25-30 minutter. Lad den køle helt af i formen. 2. Karamelcreme: Pisk fløden stiv, og vend den karamelliserede mælk i. Smør cremen ud på den afkølede kage, og pynt med friske bær. PRØV OGSÅ: Verdens bedste chokoladekage
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også