Sommerens saftige blommer passer perfekt til denne overdådige lagkage med brombær og moccacreme. Her får du opskriften på nøddelagkage med moccacreme, brombær og blommer.
35 min4 personer
KAGEBUNDE
175 g valnøddekerner
4 æg
150 g sukker
100 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
Springform, Ø ca. 20 cm
MOCCACREME
4 dl piskefløde
1 spsk. instant kaffepulver (gerne espresso)
1 dl cremefraiche 38 %
2 spsk. flormelis
TIL SERVERING
4 blommer
200 g brombær
10 valnøddekerner
Opskrift - sådan laver du nøddelagkage med moccacreme, brombær og blommer
1. Kagebunde: Tænd ovnen på 180°. Blend 125 g af valnødderne i en foodprocessor til en mellemgrov rasp. Pisk æggene med sukker, til de er hvide og luftige. Sigt mel og bagepulver i, og vend valnødderaspen i. Hæld dejen i en smurt springform, og bag den i ovnen i ca. 35 minutter. Lad den køle helt af, og del den i 3 bunde. 2. Moccacreme: Rør kaffepulveret ud i fløden. Pisk blandingen til skum, og rør cremefraiche i. Smag til med flormelis. 3. Servering: Skyl og tør brombær. Skyl blommerne, og skær dem i små både. Fyld moccacreme, brombær og blommer mellem bundene, og gem de fineste stykker til toppen. Pynt med valnødder, og servér. PRØV OGSÅ: Blommesnitter med crumbletop