Gnocchi er en form for italiensk pasta lavet på kogte kartofler. De smager vidunderligt, når de ristes i smør og serveres med en cremet græskarsauce. Her får du opskriften på gnocchi med græskarsauce.
25 min4 personer
DET SKAL DU BRUGE
500 g gnocchi
1 spsk. smør
30 g parmesan
Græskarsauce:
1 hokkaido
2 fed hvidløg
1 håndfuld salvie
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
½ dl piskefløde
½ citron
Opskrift - sådan laver du gnocchi med græskarsauce
Græskarsauce: Tænd ovnen på 175°. Halvér græskarret, og fjern kernerne. Skær skrællen af, og skær græskarkødet i tern. Pil hvidløg.
Læg græskartern, hele hvidløgsfed og salvieblade i et ovnfast fad. Vend det hele med olie, og drys med salt og peber.
Sæt fadet i ovnen i 25 minutter, til ternene er møre og let sprøde i kanterne. Blend det hele i en blender sammen med fløde og citronsaft. Smag til med salt og peber.
Kog gnocchien et par minutter i letsaltet vand, og hæld vandet fra i en sigte. Steg den kogte gnocchi på en pande i smør, til kanterne bliver gyldne og sprøde.
Tilsæt græskarsauce, og vend rundt. Top med friskrevet parmesan og salvie, og servér.
Tip: Gnocchi fås i velassorterede supermarkeder og ligger typisk enten ved den friske eller den tørrede pasta.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.