Romsirup: 1 dl ahornsirup ½ dl mørk rom 1 tsk. vaniljeekstrakt Tænd ovnen på 180°. Hak dadlerne groft, læg dem i en skål, og drys natron over. Hæld kogende vand over, og lad det stå i 5 minutter, til dadlerne er bløde. Blend det i en foodprocessor, til massen er glat. Pisk sukker og smør sammen i en stor skål med en elpisker i ca. 5 minutter. Rør æggene i et ad gangen, og sigt så mel, bagepulver, salt, kanel, vaniljesukker og ingefær i dejen. Vend forsigtigt daddelblandingen i. Hæld dejen i en smurt kugelhopfform, og bag kagen i ovnen ca. 35 minutter. Lad kagen afkøle helt på en rist. PRØV OGSÅ:
Jule-cheesecake med kirsebærgelé Romsirup: Varm ahornsirup, rom og vaniljeekstrakt op til kogepunktet i en lille gryde. Skru ned, og lad siruppen simre i 5-6 minutter, til den tykner. Hæld sirup over kagen, og servér.