Tid: 25 minutterOvntid: 1½ timeTrækketid, syltede rødløg: 30 minutterAntal personer: 4
Flæskesteg:1 kg ribbenssteg1 spsk. salt10 laurbærblade Syltede rødløg:1 stort rødløg½ dl æbleeddike1 spsk. honning1 tsk. salt PRØV OGSÅ: Flæskestegsburger med røde rabarber og sure agurker Sprød kål:3 blade frisk grønkål2 spsk. olivenolie½ tsk. salt1 usprøjtet citron Til servering:Frisk rødkål8 pølsebrød1 dl mayonnaise1 dl grov sennep SPIS BEDRE har en af de mest populære opskrifter på flæskesteg med garanti på sprøde svær. Find den her: Tips til flæskesteg
Flæskesteg: Forvarm ovnen til 150°. Gnid stegen med salt, og stik laurbærblade i sværen. Steg den i ovnen i 90 minutter, og skru op for varmen til 225°, til sværen er sprød. Skru ned for ovnen til 200°, så den er klar til grønkålen. Lad kødet trække i 10 minutter, og skær det i skiver. Syltede løg: Pil løget, skær det i tynde ringe, og vend dem med eddike, honning og salt. Lad løgene trække på køkkenbordet i 30 minutter. Sprød kål: Nip kålen, vend den med olie, salt og fintrevet citronskal. Bag kålen i ovnen i 5-7 minutter, til den er sprød. Servering: Skær rødkålen i fine strimler, gerne på et mandolinjern. Lun brødene. Smør dem med mayonnaise og sennep, og fyld syltede løg i bunden. Top med flæskesteg, rødkål og sprød grønkål. PRØV OGSÅ: Meyers flæskestegssandwich
Sprøde svær og perfekt mørt kød er noget af det, der gør en flæskestegssandwich til en absolut favorit. Vores søstersite, SPIS BEDRE, har en af de mest populære opskrifter på flæskestegssandwich - måske den mest populære 'dagen derpå'-ret. Se opskriften her: Flæskestegssandwich.