1. PEBERKAGEFIGURER: Tænd ovnen på 170° varmluft. Smelt smør, farin og sirup i en gryde, og hæld det herefter i en skål til afkøling. Bland mel, natron og krydderier, og si det ned i skålen. Saml dejen, rul den ud på et meldrysset bord, og stik små huse, stjerner og juletræer ud med udstikkere. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ca. 7 minutter. Lad dem afkøle på en rist.
2. KRYDDERKAGE: Tænd ovnen på 175°. Sigt hvedemel, bagepulver, salt og krydderier sammen i en skål. Pisk smør og sukker i en anden stor skål med en elpisker, til det er luftigt. Tilsæt brun farin og æg, og pisk igen. Tilsæt sirup efter 2 minutter. Tilsæt halvdelen af melblandingen og derefter kærnemælk. Tilsæt det sidste mel, men hold lidt igen, så dejen ikke bliver for tør.
3. Sæt bagepapir fast i bunden af springformen, og smør siderne med smør. Hæld dejen i formen, og bag den i ovnen i ca. 1 time, til den er gennembagt. Lad den køle af.
4. FROSTING: Rør smør, flødeost og fintrevet citronskal sammen, og tilsæt flormelis lidt efter lidt.
5. GLASUR: Rør flormelis sammen med æggehvide, og pynt peberkagerne med glasur.
6. Skær kagen i 3 bunde, og læg den ene på et fad. Smør ¼ af frostingen på, og læg endnu en bund på. Smør igen ¼ frosting på, og gentag med den sidste bund. Smør til sidst siderne af kagen med den sidste ¼ frosting. Sæt peberkagerne fast på siden af kagen, og pynt evt. toppen med den sidste glasur. Du kan f.eks. skrive ”God jul” med glasuren.
PRØV OGSÅ: Honningkagemuffins med chokolade