1. Tænd ovnen på 175°.
2. Hak chokoladen.
3. Smelt smørret, tilsæt chokolade og kakao, og rør sammen, til chokoladen smelter.
4. Pisk æg med rørsukker til en luftig creme.
5. Vend mel med bagepulver, vaniljesukker og salt, og sigt det i æggemassen.
LÆS OGSÅ: Rocky roads med kiks, skumfidus og nødder
6. Vend chokoladeblandingen i, og rør til en jævn masse.
7. Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir. Fjern eventuelle luftbobler ved at banke formen let mod bordet. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter.
8. Klip skumfiduserne i halve, og vend dem med lakridspulver.
9. Tag kagen ud af ovnen efter 25 minutter, og dæk den med skumfiduser.
10. Bag kagen i 5 minutter mere. Tag den ud af ovnen, og lad den afkøle lidt. Pynt med chokoladelakridsmandler, og drys evt. med lakridspulver. Servér evt. med flødeskum.