Så snart noget bages ind i butterdej, spiller det hele. Denne labre sag kan sagtens serveres til nogen, der ellers foretrækker kød på tallerkenen. Her får du Timm Vladimirs opskrift på den lækre svampesteg i butterdej.
25 min4 personer
Tid i alt 45 min
DET SKAL DU BRUGE
1 stor pose frisk spinat
1 løg
2 fed hvidløg
15 g smør til stegning
3 stilke frisk rosmarin
4 portobellosvampe
Olivenolie til stegning
Salt og peber
125 g blå ost (f.eks. Saint Agur)
1 rulle butterdej
1 æg
TIL SERVERING
Blandet grøn salat
Opskrift - sådan laver du svampesteg i butterdej
Skyl spinaten grundigt. Pil og hak løg og hvidløg, og steg det i smør. Kom spinaten på panden, og steg den med, til den er faldet sammen. Tilsæt lidt finthakket rosmarin. Tag spinaten af panden.
Rens portobellovampene, og skær dem i skiver på 1 cm. Steg dem på panden i lidt olie, og krydr med salt og peber.
Tænd ovnen på 185° varmluft.
Rul butterdejen ud på køkkenbordet. Fordel spinaten i en stribe på midten af dejen, smuldr ost over, og fordel svampene ovenpå. Skær ridser i siderne af butterdejen, og flet dem sammen ind over midten. Pensl dejen med sammenpisket æg, og bag ”stegen” i ovnen i 25 minutter.
Servér den med en god salat.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.