Sprøde empanadas med oksekødsfyld er både lækre til aftensmad og i madpakken. Her får du opskriften på empanadas med oksekød og guacamole.
1 t og 20 min4 personer
Dej
100 g koldt smør
100 g hvedemel
100 g fuldkornshvedemel
1 tsk. Salt
2 æg (det ene er til pensling)
Kødfyld
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie til stegning
500 g hakket oksekød
1 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stærk paprika
Salt og peber
1 dåse sorte bønner
1 spsk. koncentreret tomatpuré
1 dl oksebouillon
2 spsk. rødvinseddike
Guacamole
2 modne avocadoer
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld frisk koriander
1 limefrugt
Salt og peber
Til servering
4 gulerødder
4 stilke bladselleri
Empanadas med oksekød og guacamole
Dej: Bland de 2 meltyper og salt i en skål. Skær smør i tern, og smuldr det i melet. Tilsæt 1 æg, og saml dejen. Del dejen i kugler på størrelse med en golfbold, og sæt på køl.
Kødfyld: Pil og hak løg. Pres hvidløg. Svits løg og hvidløg i olie i en gryde. Tilsæt oksekød og alle krydderierne, og brun kødet. Tilsæt drænede sorte bønner, tomatpuré, bouillon og eddike, og lad det simre i 15 minutter. Krydr med salt og peber.
Dej, fortsat: Rul dejkuglerne ud med en kagerulle. Læg kødfyld på den ene halvdel, og fold den anden halvdel over. Tryk kanten sammen, og læg de foldede empanadas på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg, og bag dem i en 200° varm ovn i 15 minutter.
Guacamole: Mos avocadokødet med en gaffel. Pil og hak løg og hvidløg. Hak koriander. Rør det i avocadomosen. Smag til med limesaft, salt og peber.
Servering: Skræl gulerødder. Rens bladselleri. Skær begge dele i stave. Servér grøntsagsstave og guacamole til de lune empanadas.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.