Optø rejerne, og lad dem afdryppe i en sigte. Blend rejer, æg, hvedemel, fiskesauce, karrypasta, limesaft og -skal, revet ingefær og presset hvidløg i en foodprocessor eller blender, til du får en jævn fars. Hak koriander groft. Rens og snit forårsløg. Rør det i farsen, og lad den hvile på køl i 30 minutter.
Agurkesalat:
Skyl og halvér agurkerne på langs, og fjern kernerne med en ske. Skær agurkerne i skrå skiver. Pil og hak rødløget fint. Rens og hak chilien helt fint. Hak koriander groft. Rør eddike, sukker og salt sammen i en skål, så sukkeret opløses. Tilsæt agurkeskiver, rødløg, chili og koriander, og sæt salaten i køleskabet indtil servering – gerne i mindst 30 minutter.
Tilbehør:
Kog risene efter anvisningen på posen.
Form rejefrikadellerne, og steg dem i olie på en pande i ca. 5 minutter på hver side, til de er gyldne og faste. Servér med ris, chilisauce og agurkesalat.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Quinoatærte med spinatfyld – få opskriften her
Tirsdag: Karrysuppe med gulerødder og kyllingekødboller – få opskriften her
Onsdag: Empanadas med oksekød og guacamole – få opskriften her
Fredag: Blomkålssalat med pocheret laks og rugbrødscroutoner – få opskriften her