Hollandaisesauce lavet fra bunden er det perfekte match til fisk. Prøv den klassiske sauce til gode laksebøffer med bagte grøntsager. Her får du opskriften på laks med hollandaise og blomkålssalat
30 min4 personer
DET SKAL DU BRUGE
4 ferske laksefileter
Salt og peber
Smør eller olie til stegning
Bagt blomkålssalat:
1 blomkål
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
1 bundt grønne asparges
Hollandaisesauce:
150 g smør
2 æggeblommer
3 spsk. citronsaft
1 tsk. dijonsennep
Salt og peber
Til servering:
1 fuldkornsflute
Opskrift - sådan laver du laks med hollandaise og blomkålssalat
BAGT BLOMKÅLSSALAT
Tænd ovnen på 200°.
Rens blomkålen, og skær den i mindre buketter.
Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl med olivenolie, og drys med salt. Bag blomkålen i ovnen i 20 minutter.
Skyl asparges, knæk de hårde ender af, og kassér dem. Skær asparges i grove skiver.
Tag bagepladen ud af ovnen, og vend aspargesskiverne sammen med blomkålen. Bag det hele i ovnen i yderligere 10 minutter, imens du tilbereder laks og hollandaise.
HOLLANDAISESAUCE
Smelt forsigtigt smørret i en kasserolle.
Hæld det smeltede smør over i en lille skål, så vallen bliver i gryden og kan kasseres.
Rengør kasserollen.
Pisk æggeblommer, citronsaft og dijonsennep sammen i kasserollen ved lav varme, til blandingen tykner.
Hæld langsomt det smeltede smør i saucen, imens du pisker konstant. Smag til med salt og peber, og tag gryden af varmen.
LAKSEBØFFER
Krydr laksebøfferne med salt og peber, og steg dem på begge sider i smør og/eller olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte.