Når de sprøde ladyfingers får lov til at suge appelsinjuice og jordbærsaft til sig, bliver de bløde og lækre. Her får du opskriften på jordbærlagkage med ladyfingers.
20 min4 personer
Tid i alt 2 t og 20 min
DET SKAL DU BRUGE:
200 g jordbær
2 blade husblas
2½ dl piskefløde
250 g mascarpone
2 spsk. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
20 ladyfingers
2 dl appelsinjuice
1 aflang bageform, 1,35 l
PYNT:
100 g jordbær
50 g blåbær
1 spsk. pistacienøddekerner
Sådan gør du:
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i skiver.
Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter.
Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål, og vend den sammen med mascarpone, flormelis og vaniljesukker.
Smelt husblassen over vandbad, og vend den i mascarponecremen.
Beklæd den aflange bageform med husholdningsfilm indvendigt.
Vend ladyfingers i appelsinjuice, og læg et lag i formen.
Fordel et lag creme over, og læg et lag jordbær i skiver ovenpå. Læg endnu et lag creme oven på jordbærrene, og afslut med ladyfingers.
Dæk formen med husholdningsfilm. Sæt den i køleskabet i et par timer eller gerne natten over.
Skyl, nip og halvér jordbærrene. Skyl blåbærrene. Hak pistacienødderne. Fordel bær og pistacienødder over kagen inden servering.