Klassisk crème brûlée
Mad

Crème brûlée

26. marts 2021
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Der er ikke noget som den klassiske crème brûlée med den knasende varme karamel og kolde creme
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 2½ dl piskefløde
  • 2½ dl sødmælk
  • ½ stang god vanilje
  • 10 pasteuriserede æggeblommer (5 bægre)
  • 90 g sukker

PYNT

  • rørsukker
  1. Kog piskefløde og sødmælk op med vaniljekorn og -bælg. Fjern bælgen igen.
  2. Pisk æggeblommerne med sukkeret, og hæld den kogende mælkeblanding i i en meget tynd stråle, mens du forsigtigt rører med en gummiskraber. Lad cremen køle af.
  3. Fordel cremen i skålene. Bag dem i ca. 1 time og 10 minutter ved 100°, midt i ovnen. Cremen skal være fast, når du forsigtigt rører ved den. Lad cremen køle af, og sæt den på køl, til den er helt kold.
  4. Tag den ud lige før servering, drys med rørsukker, og brænd forsigtigt med brænderen, til sukkeret karamelliserer. Servér straks.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs mere om:

Læs også