Hvis du gerne vil slippe for at stå bøjet over gryden, kan du prøve en bagt risotto, hvor alt tilberedes i samme fad. Her får du opskriften på risotto-fad med kylling og fennikel
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
1 hel kylling, parteret
RISOTTO I FAD
2 løg
4 fed hvidløg
2 fennikler
2 spsk. olivenolie + lidt til kyllingen
2 tsk. tørret timian
salt og friskkværnet peber
4 dl risottoris
7½ dl hønsebouillon
2 dl hvidvin
50 g friskrevet parmesan
evt. frisk timian
Opskrift - sådan laver du risotto-fad med kylling og fennikel
Risotto i fad: Tænd ovnen på 200°.
Pil og skær løg i grove skiver.
Pil og skær hvidløg i tynde skiver.
Rens fenniklerne, og skær dem i skiver.
Læg løg, hvidløg og fennikel i et stort ovnfast fad, og vend det i olie, timian, salt og peber.
Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, indtil grøntsagerne begynder at blive gyldne.
Tag fadet ud af ovnen, tilsæt ris, bouillon og hvidvin, og rør rundt.
Drys en smule salt og peber over kyllingestykkerne, og fordel dem over risottoen.
Sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter, indtil kødet er gennemstegt, og risene møre. Drys med friskrevet parmesan og evt. frisk timian.