Om pizza er god eller dårlig mad, bestemmer du selv, når du selv laver den. Køb noget godt mel, lav en nem basisdej, og kog selv din sauce på friske grøntsager. Vælg dit yndlingsfyld, og køb gode råvarer, og husk: En pizza er bedst, når den er enkel og ikke overfyldt, så man kan smage bunden og fyldet.
DET SKAL DU BRUGE
3 dl vand
25 g gær (½ pakke)
1 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
1 dl italiensk durummel eller fuldkorns-durummel (gerne økologisk)
ca. 5 dl italiensk hvedemel (tipo 00)
HJEMMELAVET PIZZASAUCE MED AUBERGINER (4-5 dl færdigsauce)
500 g modne blomme- eller cherrytomater
1 lille aubergine (200 g)
2 skalotteløg, hakkede
2 fed hvidløg, hakket
3 spsk. olivenolie
½ dl vand
2 kviste timian
1-2 kviste rosmarin
salt og kværnet peber
2 tsk. rørsukker
evt. lidt æbleeddike
balsamico eller citronsaft
evt. 2 spsk. ketchup (med eller uden chili)
Sådan laver du pizzadej
Rør gæren ud i vandet.
Pisk salt, olie og durummelet ud heri.
Pisk og ælt resten af melet i lidt ad gangen, til du har en fin, elastisk dej, der akkurat ikke hænger i hænderne mere.
Lav en stor kugle, og læg den i en meldrysset skål. Drys mel over, og dæk med film. Stil den koldt i 1-2 timer.
Ælt dejen let igennem, og form til 4-8 kugler, alt efter hvad de skal bruges til. Læg dem på et bræt, og dæk igen med film, og stil dem på køl, hvis de skal vente. Ellers skal de hæve 20-30 minutter på bordet.