Ugens torsdagsopskrift er stegte grønne tomater med spinat og baconknas. Det giver en dejlig og anderledes salat, som bestemt bør prøves. Få opskriften her!
20 min2 personer
Tid i alt 30 min
SALAT OG BACON
100 g bacon i terninger
lidt olie til stegning
100 g babyspinat
1 rødløg i tynde skiver
olivenolie
balsamicoeddike
salt og peber
TOMATER
4 grønne tomater
salt
1 nip sukker
1 dl mel
2 æg, piskede
rasp, gerne pankorasp
olie til stegning
mere salt
ENDVIDERE
groft brød
Hvis du ikke kan få fat i grønne tomater, kan du bare vælge dem så umodne som muligt. De smager alligevel skønt
Sådan laver du stegte grønne tomater med spinat og baconknas
Rist baconen sprød, evt. med lidt olie, og lad den dryppe af på køkkenrulle.
Anret spinat og løg på to store tallerkener. Dryp det med olie, eddike, salt og peber lige inden servering.
Skær tomaterne i skiver, og krydr med salt og en smule sukker. Vend dem i mel, æg og til sidst rasp, og steg dem gyldne i olie på en varm pande.
Anret de sprøde tomater på spinatsalaten, og top med bacon. Servér straks med brød til.
TIP: Prøv stegte grønne tomater til morgenmad - med bløde æg og brød. Jeg siger det bare!