Karbonader i en luksusversion, paneret med blendede hasselnødder og havregryn. Denne uges hverdagsopskrifter byder på moderne mormormad. Her får du opskriften på karbonader og spidskålssalat med mormordressing.
4 personer
Tid i alt 40 min
Karbonader
1 kg hakket kalv og flæsk
salt og friskkværnet peber
1 æg
50 g hasselnødder
50 g grovvalsede havregryn
smør og olie til stegning
Mormordressing til karbonader
2 dl piskefløde
saft af 1 citron
2 spsk. sukker
salt og friskkværnet peber
Spidskålsalat til karbonader
1 spidskålhoved (500 g)
4 gulerødder
2 æbler
1 bundt purløg
1 lille bundt bredbladet persille
Sådan laver du karbonader og spidskålssalat med mormordressing
Form kødet til bøffer, og krydr med salt og peber. Pisk ægget let sammen. Blend hasselnødder og havregryn i en minihakker, til det ligner rasp. Vend bøfferne først i æg og herefter i nødde-raspen. Brun dine karbonader i smør og olie på en pande i 1 minut på hver side ved høj varme. Skru ned for varmen, og steg dem færdige i 4-5 minutter på hver side.
Mormordressing: Rør fløde med citronsaft, sukker, salt og peber. Lad dressingen stå og tykne lidt, mens salaten laves. Smag evt. til med mere sukker.
Spidskålssalat: Halvér spidskålen på langs, og fjern stokken. Snit kålen helt fint. Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Skær æblerne i fine små tern. Hak purløg og persille. Vend det hele sammen i en salatskål. Hæld mormordressingen over lige før servering.