Svinekam med abrikosglace og ovnstegte kartofler
Mad

Svinekam med abrikosglace og ovnstegte kartofler

9. april 2021
Af: Marie Melchior
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter byder på moderne mormormad. Her får du opskriften på svinekam med abrikosglace og ovnstegte kartofler
1 t og 0 min4 personer
Tid i alt 1 t og 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 kg svinekam uden svær

ABRIKOSGELE

  • 2 dl abrikosmarmelade
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk. balsamicoeddike
  • 3 spsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt salvie

STEGTE KARTOFFELSKIVER

  • 1 kg kartofler
  • 1 spsk. frisk rosmarin
  • salt og friskkværnet peber
  • 2-3 spsk. olivenolie

TILBEHØR

  • en skål blandet grøn salat

Opskrift - sådan laver du svinekam med abrikosglace og ovnstegte kartofler

  1. Abrikosglace: Smelt abrikosmarmelade i en gryde sammen med hakket hvidløg, balsamico og sennep. Krydr med salt og peber. Varm det hele godt igennem.
  2. Hak salvie-bladene (gem nogle af bladene til pynt), og rør dem i glacen.
  3. Læg svinekammen i et ovnfast fad, og smør den ind i halvdelen af abrikosglacen. Sæt den i en kold ovn; tænd ovnen på 180° varmluft, og steg svinekammen i 1 time.
  4. Stegte kartoffelskiver: Skrub kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Læg dem på en bageplade med bagepapir i et jævnt lag, og krydr med salt, peber og hakket rosmarin. Steg kartoflerne i 40-45 minutter ved 180° varmluft samtidig med stegen.
  5. Servér resten af abrikosglacen som en lun sauce til kødet, og stil en skål grøn salat frem på bordet.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.