tigerrejer
Mad

Tigerrejer med ristede grøntsager

29. april 2021
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
En nem og sund ret, du hurtigt kan bikse sammen.. Få opskriften på tigerrejer med ristede grøntsager her
10 min4 personer
Tid i alt 35 min

Det skal du bruge

  • 20 tigerrejer
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille bundt dild
  • salt og friskkværnet peber

Ristede grøntsager

  • ½ blomkål
  • 1 rød peberfrugt
  • 200 g sukkerærter
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 frisk rød chili
  • 4 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. sukker

Til servering

  • groft brød

Opskrift - sådan laver du tigerrejer med ristede grøntsager

  1. Tigerrejer: Pil rejerne, og fjern tarmstrengen. Vend rejerne med revet citronskal, olivenolie, knust hvidløg og plukket dild og salt og peber.
  2. Læg 4 stykker bagepapir på 30 x 30 cm på køkkenbordet, og fordel rejerne oven på papiret. Fold papiret ind over rejerne. Læg rejepakkerne på en bageplade, og bag dem i en 170° varm ovn i 10 minutter.
  3. Ristede grøntsager: Skær blomkål i mindre buketter. Rens og skær peberfrugt i tynde strimler. Skyl og skær sukkerærterne over på langs.
  4. Rist blomkålen godt i olie på en pande. Vend peberfrugt og sukkerærter med blomkålen på panden, og smag til med friskhakket chili, sojasauce og sukker.
  5. Servering: Servér rejerne med ristede grøntsager og ristet brød til.

Læs mere om:

Læs også