Lækker opskrift på chimichanga med guacamole; serveres med lime og koriander. Perfekt hvis man er i humør til mexicansk inspireret mad
15 min2 personer
Tid i alt 25 min
Det skal du bruge
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
lidt olie til stegning
300 g hakket oksekød
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
½ -1 tsk. cayennepeber
2 spsk. tomatpuré
2 store tortillaer
100 g revet cheddarost
Guacamole
1 fed hvidløg, halveret
3 modne avokadoer
1 spsk. limesaft
2 tomater
1 håndfuld koriander, hakket
salt
Tilbehør
100 g blandet salat
lidt limesaft
olivenolie
Sautér løg og hvidløg i lidt olie. Kom kødet i, og lad det brune. Tilsæt spidskommen, koriander og cayennepeber, og lad det stege i 5-10 minutter under omrøring. Smag til med salt, og lad det køle en smule af.
Fordel kødet på de to tortillaer, men kun på halvdelen. Top med ost, og fold den anden halvdel hen over, så du har to halvmåner. Steg dem forsigtigt på en tør, varm pande på begge sider, til de er gyldne og sprøde.
Gnid imens en skål med hvidløg. Kom avokadokødet i skålen. Mos det groft med en gaffel, og vend mosen med limesaft. Skær tomaterne i både. Fjern kernerne med en kniv, og kassér dem. Skær tomatkødet i terninger, og vend dem i guacamolen sammen med hakket koriander. Smag til med salt.
Servér straks chimichanga med guacamole, og salat vendt med lidt lime og olivenolie.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.