Fine små sarah bernhardt-kager med en blid smag af kaffe og valnødder. De kan laves i god tid, da de holder sig fint i køleskabet
1 t og 0 min8 personer
Tid i alt 8 t og 0 min
Det skal du bruge til ca 24 stk
100 g god mørk chokolade (Lindt Excellence 70 %)
2½ dl piskefløde
1½ tsk. instant-kaffe
50 g blød nougat
30 g meget finthakkede valnøddekerner
små makroner
cognac til at pensle med
75-100 g mørk chokolade til overtræk
Pynt
guldstøv
valnødder
Opskrift - sådan laver du Sarah Bernhardt kager
Lav cremen:
Hak chokoladen. Bring fløden i kog, og rør kaffe og chokolade i, til det er helt smeltet. Sluk for gryden.
Skær nougaten i små stykker, og rør dem i, til de er smeltet. Vend valnødderne i. Stil cremen koldt til næste dag eller i mindst 5 timer.
Pisk cremen let igennem med en elpisker. Pensl makronerne med cognac, og fordel cremen oven på. Brug en smørekniv, og glat massen til en fin top. Stil kagerne i fryseren i 1-2 timer.
Hak chokoladen til overtrækket. Smelt ²⁄3 over vandbad, og rør resten i.
Tag kagerne ud, og smør et lag chokolade på med hurtige tag. Pynt dem straks, da chokoladen stivner med det samme. Opbevar sarah bernhardt-kagerne på køl.