fish 'n' chips
Mad

Fish ’n’ chips

30. juni 2021
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Sådan laver du lækre fish 'n' chips
2 personer
Tid i alt 45 min

Det skal du bruge

  • Ca. 300 g sejfilet, helst det tykke rygstykke
  • Ca. 50 g mel
  • 1 dl øl, gerne lys øl
  • 2 portioner kogte kartofler
  • Et drys paprika
  • Et drys karry
  • 2 spsk god mayonnaise
  • 1½ citron, gem 2 både til pynt
  • 2 gulerødder
  • Olie til stegning og friture

Opskrift - sådan laver du fish 'n' chips

  1. Skær fisken ud i mindre stykker og drys dem med salt.
  2. Pisk mel, øl og lidt salt sammen til en tyk dej.
  3. Skær kartoflerne i kvarte, drys dem med lidt salt, peber, paprika og karry, og steg dem på en pande i olie.
  4. Smag mayonnaisen til med salt, peber og citronsaft.
  5. Riv gulerødderne og vend dem med lidt olie, citronsaft, salt og peber.
  6. Varm olie op i en sautérpande eller lignende.
  7. Dup fiskestykkerne i køkkenrulle, dyp dem i dejen og steg dem i den varme friture, til de er gyldenbrune.
  8. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  9. Servér fisken med stegte kartofler, gulerodssalat, citronmayonnaise og citronbåde.

TIP: Fisken kan være sej, kuller eller lignende. Stykkerne skal duppes godt i køkkenrulle, så dejen hænger på.

Har du lyst til mere fisk? Så prøv at lave disse lækre fiskefrikadeller

Læs mere om:

Læs også