Pasta med svampe og parmesan
Mad

Pasta med svampe og parmesan

1. juli 2021
Af: Louisa Lorang
Ugens tirsdagsopskrift er pasta med svampe og parmesan. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 25 min

Det skal du bruge

  • 500 g blandede svampe
  • 250 g frisk fuldkornspasta
  • olivenolie
  • revet parmesan
  • 100 g rucola
  • lidt citronsaft
  • salt

Vælg de svampe, der er. Det kan være alt fra østershatte, kantareller eller champignoner. Eller som her, shiitake.

Opskrift - sådan laver du pasta med svampe og parmesan

  1. Rens svampene, og skær dem i passende stykker. Rist dem hårdt i olie i en dyb, varm pande, til de er gyldne. Krydr med salt.
  2. Kog pastaen al dente i kogende, saltet vand. Kom pastaen i panden sammen med svampene og lidt af kogevandet (½-1 dl). Lad det varme kort op.
  3. Vend masser af revet parmesan i, mere dejlig olivenolie, og smag til med peber og evt. salt.
  4. Servér straks med masser af rucola vendt med lidt citronsaft.

TIP: Start evt. med lidt sprøde grøntsager, f.eks. gulerødder, bladselleri, agurk og små salater. Så er der en god ballast, inden du fylder dig med pasta.

Læs også