Giver en stor portion dej, der holder sig på køl i flere dage.
2 personer
Tid i alt 20 min
Det skal du bruge
350 g hvedemel
150 g durummel - eller 500 g durummel i alt
1 tsk salt
4 æg
Vand til at samle dejen med
Opskrift - sådan laver du hjemmelavet pasta
Hæld mel og salt i en skål.
Slå æggene ud i melet.
Ælt dejen sammen og tilsæt vand, til dejen føles smidig uden at være klæbrig.
Lad dejen hvile i køleskab i ca. 15 minutter.
Tag en lille klump af dejen, og rul den gennem pastamaskinen på den tykkeste valse.
Gentag dette en gang og fortsæt med smallere og smallere valse.
Når pastapladerne er færdige, skal de straks fyldes, hvis du f.eks. ønsker at lave ravioli, tortellini eller cannelloni. Ellers bliver pasta-pladerne for tørre til at kunne klistre sammen.
Pastadejen kan opbevares i en plasticpose i køleskabet i 1-2 uger.