Ribbensteg med ærtepuré og stegte kartofler
Mad

Ribbensteg med ærtepuré og stegte kartofler

1. juli 2021
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Server din ribbensteg på en utraditionel måde med ærtepuré og stegte kartofler.
2 personer
Tid i alt 2 t og 0 min

Det skal du bruge

  • 1 ribbensteg, nok til 2 dage
  • Salt, peber
  • 3 laurbærblade
  • 400 g små kogte kartofler
  • Ca. 200 g ærter
  • Persille
  • Lidt smør og lidt fløde
  • Evt. cherrytomater

Opskrift - sådan laver du ribbensteg med ærtepuré og stegte kartofler

Ribbensteg tager lidt tid at lave, men så er der også nok til to dage! Server din ribbensteg med stegte kartofler og ærtepuré i dag og med syltede rødbeder i morgen.

Sådan laver du ribbensteg

  1. Sørg for, at din ribbensteg er ridset godt. Gnid salt ned i sværene og læg din ribbensteg i en bradepande.
  2. Stik laurbærblade ned i sværene og sæt stegen i en kold ovn. Tænd på 200 grader og lad din ribbensteg stege i ca. 1¾ time.
  3. Imens skæres kartoflerne i små stykker. Læg de små stykker kartofler rundt om din ribbensteg og lad kartoflerne stege med i ca. 1 time. Vend dem lidt rundt i fedtet.
  4. Hæld de stegte kartofler op i en lille bradepande og giv dem lidt mere, hvis de ikke er brunede.
  5. Damp ærterne under låg med ½ dl vand i ca. 3 min. Hæld det meste vand fra og blend ærterne med persille, 1 tsk smør og lidt fløde. Smag den nylavede ærtepuré til.
  6. Servér din ribbensteg med ærtepuré og stegte kartofler. Bon appetit!

Tilbehør til ribbenssteg

De fleste kende jo nok ribbenstegen som en ret med brun sovs og kartofler, men der er rig mulighed for at kreativ med tilbehøret. Prøv fx at lav en syrlig spidskålssalat til, eller servér med stegte løg og pastinakker. Rodfrugtfritter går man ikke galt i byen med, eller hvad med rødløgskompot?

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs mere om:

Læs også