Kylling Danoise
Mad

Kylling Danoise

9. juli 2021
Af: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er kylling Danoise. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 30 min

Det skal du bruge

  • 2 kyllingebryster, gerne med skind
  • 1 dl sukker
  • 1 dl eddike
  • 1 stjerneanis
  • 1 agurk
  • masser af friskkværnet peber

rabarberchutney

  • 300 g rabarber (evt. optøede)
  • 1 rødløg i tynde skiver
  • 2 dl sukker
  • 1 spsk. revet ingefær
  • salt

Tilbehør

  • 500 g kogte kartofler

Opskrift - sådan laver du Kylling Danoise

  1. Kom sukker, eddike og stjerneanis i en kasserolle, og lad det simre, til sukkeret er smeltet. Hæld lagen i en kop, og sæt den i køleskabet indtil brug.
  2. Skær agurken i tynde skiver, og drys med salt. Lad det trække i 10-15 minutter i en si, og klem forsigtigt lidt af vandet af. Kom agurkeskiverne i lagen, og lad salaten trække indtil servering. Krydr med masser af peber.
  3. Skær rabarberne i skiver. Kog rabarber, rødløg, sukker og ingefær i en kasserolle i 6-8 minutter. Køl chutneyen ned.
  4. Steg kyllingebrysterne i lidt olie på en varm pande, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt, og servér straks med agurkesalat, chutney og kogte kartofler.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.