Lækre sprøde marengs med masser af nødder og friske hindbær. Bundene kan du bage i forvejen og pynte inden servering. Få opskriften på mandel-marengs med is og jordbær her
4 personer
Tid i alt 35 min
Marengs
1 lille bæger pasteuriserede æggehvider
¼ tsk. vaniljepulver (ikke sukker) eller 1 tynd stang vanilje
85 g sukker
50 g flormelis
100 g mandler med skal eller smuttede
65 g hasselnødder ristede og nulrede
Creme
1 dl piskefløde
2-3 spsk. skyr
korn af ½ stang vanilje eller lidt vaniljepulver
ca. 250 g friske hindbær eller andre bær
Pynt
citronverbena, citronmelisse eller mynte
Mandelmarengs med frugt og vaniljecreme
Pisk hviderne halvstive. Kom vanilje og sukker i, og pisk igen 1-2 minutter. Sigt flormelis i til sidst, og pisk det lige igennem.
Hak mandler og nødder groft, og kom dem i. Sæt en plade i ovnen, og tænd den på 160°. Kom bagepapir på en anden plade, og sæt nøddemassen på i 6-8 klatter.
Sæt dem i ovnen oven over den anden plade (så bliver de ikke for mørke i bunden!), og bag dem i 15-25 minutter, til de er stivnede og svagt lysebrune. Køl dem helt af. Opbevar dem i en dåse.
Pisk fløden til blødt skum. Pisk skyr med vanilje, og vend fløden i til sidst. Kom en skefuld på hver marengs, og top med friske bær og et par grønne blade.
Er du på udkig efter flere lækre opskrifter? Så se med her: