Den sprøde mørdejsbund med sødt marcipanfyld har topping af nøddekaramel
8 stk
Tid i alt 1 t og 0 min
Mørdej
100 g koldt smør i små terninger
50 g fl ormelis
ca. 150 g hvedemel
1 lille æg
Mazarinmasse
150 g marcipan
150 g sukker
100 g blødt smør
2 æg
50 g mel
Topping
125 g hele hasselnødder
40 g pinjekerner
80 g sukker
50 g smør
½ dl fløde
1 spsk. honning
Opskrift - sådan laver du nødde-mazarin
Smuldr smørret godt sammen med flormelis og mel. Saml dejen med et lille sammenpisket æg. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
Rør marcipan og sukker til en ensartet masse, tilsæt blødt smør lidt ad gangen, og rør godt. Kom æggene i et ad gangen, mens du rører, sigt melet i, og rør dejen glat.
Rul mørdejen ud i 3 mm's tykkelse på et meldrysset bord. Fordel dejen i små forme (8 cm i diameter).
Fordel mazarinmassen i hver form oven på mørdejen, men fyld ikke helt op, for så er der ikke plads til topping. Bag tærterne i en 185° varm ovn i 6-8 minutter, og afkøl dem helt.
Fordel hasselnødderne og pinjekernerne på en bageplade med bagepapir, og rist dem i en 185° varm ovn i 10 minutter.
Tag nødderne ud af ovnen, og gnid dem mellem hænderne eller i et viskestykke, til skallerne falder af. Hak dem groft, og sæt dem til side.
Kog sukker, smør, fløde og honning i en gryde ved middel varme, til det tykner og bliver gyldent. Tag det fra varmen, og vend nødderne i.
Tag kagerne ud af formene, fordel den varme nøddekaramel over, og bag kagerne i 5 minutter ved 185°. Opbevar kagerne i køleskabet.