Tiramisu er både en enkel og meget lækker, klassisk italiensk dessert. Her får du en opskrift på frisk og lækker tiramisu med hindbær
4 personer
Tid i alt 4 t og 0 min
Det skal du bruge
4 spsk. instant-kaffe
1½ dl kogende vand
4-6 spsk. marsala
Creme
2 pasteuriserede æggeblommer (= 1 bæger)
3 spsk. rørsukker
1½ pasteuriserede æggehvider (= 1 bæger)
250 g mascarpone
korn af ½ vaniljestang
1 dl piskefløde
Endvidere
1 pakke ladyfingers
Pynt
125 g danske hindbær
50 g mørk chokolade skåret i lange tynde flager
Opskrift - sådan laver du tiramisu med hindbær
Opløs kaffepulveret i kogende vand i en stor flad skål; tilsæt marsalaen, og stil det til afkøling.
Pisk æggeblommerne kraftigt sammen med 2 spiseskefulde sukker til en let masse. Sæt det til side.
Pisk æggehviderne stive, tilsæt resten af sukkeret, og pisk dem helt stive.
Vend mascarpone og vaniljekorn i æggeblommerne, og fold forsigtigt æggehviderne i.
Pisk piskefløden til en let flødeskum, og vend den i æggemassen.
Bred et 2 cm tykt lag mascarponecreme ud over bunden af en skål eller portionsglas. Del evt. kagerne med en skarp kniv, så de passer i glassenes størrelse.
Dyp så én ladyfinger ad gangen i kaffeblandingen, så kun den underste del af kiksen bliver våd. Læg kagerne på cremen, så hele laget er dækket.
Læg et 2½ cm tykt lag creme ovenpå og derpå endnu et lag kager, og rund af med creme.
Stil desserten på køl, gerne i 3-4 timer, og kom hindbær og chokoladeflager på lige før servering.