Steg en dejlig fast fisk, så den får helt sprødt skind. Spis den på en lidt stærk kokos-karry-sauce med blid spidskål. Det er nem mad med masser af god smag
2 personer
Tid i alt 30 min
Det skal du bruge
ca. 400 g kulmulefilet el.a. fast hvid fisk med skind
sat og peber
olie og smør til stegning
Sauce
1 spsk. olie
1-2 tsk. rød karrypasta (efter smag)
2 forårsløg, fintsnittede
1 fed hvidløg, finthakket
1 lille ds. kokosmælk (165 ml)
saft af ½-1 limefrugt
salt og peber
1 spidskål i strimler
1 lille bdt. purløg, frisk koriander eller thai basilikum
Tilbehør
brød eller ris
Opskrift - sådan laver du kulmule i rød karry
Varm olien op i en wok eller bred gryde, og rist karrypastaen i 1-2 minutter. Rør løg og hvidløg i. Hæld kokosmælk over, og lad det simre i 5 minutter. Spæd evt. med lidt vand. Smag til med limesaft, salt og peber.
Kom spidskålen i kogende, letsaltet vand i 2-3 minutter. Tag den op, og knug vandet af.
Dup fisken tør, og skær den i portionsstykker. Drys med salt og peber. Varm smør og olie godt op, og steg fisken med skindsiden nedad, til kødet akkurat er hvidt og fast. Hold den nede med en palet det første minut. Vend den, og steg 1 minut.
Anret først sauce, så kål, og øverst fisken. Drys med friske krydderurter.
Herunder finder du flere lækre opskrifter med fisk