Jeg elsker alle former for chokoladekage. Denne her er med kakao og en blød og heftig smørcreme. Nydes i store stykker. Mums
12 personer
Chokoladekage
300 g sukker
4 æg
Korn af 1 stang vanilje
140 g smeltet smør
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
90 g kakao
Smørcreme:
70 g flormelis
¼ dl kogende vand
100 g blødt smør
Sådan laver du chokoladekage med smørcreme
Pisk sukker og æg godt sammen. Tilsæt vaniljekornene, og pisk godt. Tilsæt det smeltede smør i en tynd stråle, mens du pisker. Bland hvedemel, bagepulver og kakao sammen, og sigt det i dejen. Vend det forsigtigt rundt til en ensartet dej. Beklæd en rugbrødsform på 1 liter med bagepapir; kom dejen i, og bag kagen ved 170° i 45 minutter. Afkøl kagen helt.
Rør flormelis og kogende vand sammen. Pisk det bløde smør i til en lind masse, og fordel cremen over kagen.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.