Egnsretten grønlangkål fra Sønderjylland tilberedes på mange forskellige måder, alt afhængig af hvor i landet man stammer fra. Det er vigtigt, at tilberede sin grønlangkål med den mængde af mælk, fløde kartofler, hvidkål eller andre ingredienser, som din familie kan lide. For mange er det nemlig nostalgien der afgører om det er ægte grønlangkål eller ej. Vi anvender minimælk til hverdag og fløde, når vores grønlangkål skal være ekstra god. Skal det være en helt ægte, sønderjyske grønlangkål, der skal på bordet, så skal du i stedet følge fremgangsmåden herunder.
3 personer.
Ingredienser til den synnejyske version:
Menuforslag 1: Grønlangkål, hamburgerryg og flæsk samt hvide og sukkerbrunede kartofler.
Menuforslag 2: Grønlangkål, kogt røget nakkefilet eller medister samt nye kartofler eller flûtes.
VEGETAR-TIP: Er du vegetar kan du bruge grønlangkål sådan her:
Servér grønlangkål i butterdejsreder eller i tærter med majs, ærter og groft rugbrød.
Kilde: Birgitte Viereck fra Sønderjydsk Kål