Fransk pølseret er en variation af den svenske (som egentlig er dansk) men med grøntsager og ekstra krydderier. Her får du opskriften på fransk pølseret.
4 personer
Tid i alt 40 min
Fransk pølseret
1 kg nye kartofler
400 g kålpølser
1 spsk. smør til stegning
1 løg
1 fed hvidløg
2 røde peberfrugter
1 aubergine
1 squash
1 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret rosmarin
1 tsk. stærk paprika
70 g koncentreret tomatpuré
2 dl mælk
Salt og peber
1 håndfuld frisk timian
Opskrift - sådan laver du fransk pølseret
Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er akkurat møre. Lad dem køle lidt af, og skær dem i grove stykker.
Skær pølserne i grove skiver, og rist dem i smør på en pande med høje kanter.
Pil løget, og skær det i tynde både. Steg løget sammen med pølserne på panden.
Pil hvidløg, og pres det over panden.
Rens peberfrugter. Skyl aubergine og squash. Skær det hele i tern, og lad dem stege med på panden, til de begynder at tage farve. Tilsæt de kogte kartofler.
Krydr med timian, rosmarin og paprika, og tilsæt tomatpuré, mælk, salt og peber. Vend rundt, og lad retten simre i 10 minutter. Pynt med frisk timian inden servering.