Mac'n'cheese er pasta, sauce og ost i én og samme ret — hyggemad på højt plan. Her får du opskriften på mac and cheese med spinat og broccoli.
25 min4 personer
Mac and cheese
300 g pasta (f.eks. makaroni eller suppehorn)
200 g broccoli
1 løg
20 g smør
2 spsk. hvedemel
5 dl sødmælk
125 g frisk babyspinat
120 g revet mozzarella
Salt og peber
30 g rasp
Tilbehør
125 g blandet grøn salat (f.eks. french mix)
3 spsk. olivenolie
1 spsk. eddike (f.eks. æbleeddike)
½ tsk. dijonsennep
½ tsk. flydende honning
Salt og peber
Opskrift - sådan laver du mac and cheese med spinat og broccoli
Kog pastaen i en stor gryde med letsaltet vand efter pakkens anvisning.
Skyl broccoli, og skær den i små buketter. Lad broccolibuketterne koge sammen med pastaen de sidste 2 minutter af pastaens kogetid. Sigt vandet fra, og lad pasta og broccoli dryppe godt af.
Pil løget, og hak det fint. Smelt smørret i en gryde, og steg løget i 5 minutter. Tilsæt hvedemel, og steg videre i 2-3 minutter under omrøring, til melet bliver let gyldent og dufter. Tilsæt sødmælk lidt ad gangen under konstant piskning, og kog saucen i nogle minutter, til den tykner.
Skyl spinat, og rør spinat og halvdelen af osten i saucen, til osten smelter. Smag saucen til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Vend pasta og broccoli sammen med saucen, og hæld blandingen i et ovnfad. Bland rasp og resten af osten sammen, og drys det over retten. Bag retten i ovnen i 20-25 minutter, til overfladen er gylden, og saucen bobler.
Tilbehør: Skyl og tør salaten. Pisk de resterende ingredienser sammen til en dressing. Vend dressingen sammen med salaten, og servér den til pastaretten.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.