Giv den fuld gas med den perfekte nytårsmenu. Her får du opskriften på en skøn forret bestående af pighvar med pancetta og pære-fennikel-salat
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
600 g pighvar uden skind
salt og friskkværnet peber
2 spsk. olivenolie
15 g smør til stegning
6 skiver pancetta (italiensk bacon)
PÆRE-FENNIKEL-SALAT
2 pærer
1 fennikel
½ bundt frisk mynte
DRESSING
4 spsk. hasselnøddeolie
saft af ¼ citron
friskkværnet peber
PYNT
frisk mynte
Del pighvaren i 4 lige store stykker. Krydr med salt og peber. Varm en pande op med olie og smør, og steg pighvar-stykkerne i 2-3 minutter på hver side. Sluk for panden, og lad pighvaren hvile i 5 minutter. Fordel pancetta på en bageplade med bagepapir, og steg det sprødt i ovnen ved 180° i 7 minutter. Lad det køle af på fedtsugende papir, og bræk det herefter i mindre stykker.
Pære-fennikel-salat: Skyl pærer og fennikel. Skær pærerne i tynde både. Skær fennikel i tynde skiver på langs, gerne med et mandolinjern. Bland pære og fennikel sammen med plukket mynte.
Dressing: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og vend den sammen med pære-fennikel-salaten.
Anret pighvar med pancetta og pære-fennikel-salat, og pynt med frisk mynte.