Lækker agurksuppe med fjordrejer! Tip: Ved at koge suppen uden låg bevarer du ærternes friske og flotte grønne farve!
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
1 skalotteløg
2 spsk. olie til stegning
1 dl hvidvin
1 agurk
1 dl friskbælgede ærter
½ l hønsebouillon
salt og friskkværnet peber
3 spsk. cremefraiche 18 %
RUGBRØDSCHIPS
1 stykke rugbrød på 4 cm
2 spsk. olivenolie
salt
TILBEHØR
25-50 g pillede fjordrejer pr. person
saft af ½ citron
lidt friskhakket dild
friskkværnet peber
1 citron
Sådan laver du agurkesuppe med fjordrejer og rugbrødschips til 4 personer
Pil løget, og skær det i fine tern. Steg løgternene i olie i en gryde. Tilsæt hvidvin, og kog ind, til der er ca. ¹⁄₃ væske tilbage i gryden. Skræl agurken, og skær den i tern. Kom agurk og ærter i gryden sammen med bouillon. Lad suppen småkoge i 10 minutter ved lav varme uden låg. Krydr godt med salt og peber. Tag suppen af varmen. Blend den med en stavblender, og si den. Rør cremefraiche i suppen, og stil den i køleskabet i 1 time.
Rugbrødschips: Skær rugbrødet i meget tynde skiver, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og drys med salt. Steg rugbrødsskiverne sprøde i en 180° varm ovn i 8-10 minutter. Afkøl på en rist.
Tilbehør: Vend rejerne i lidt citronsaft, og krydr med salt og peber. Top agurkesuppen med fjordrejer og dild, og servér med rugbrødschips og citronbåde.