Æble og trøfler er super lækkert til jordskokkernes lidt nøddeagtige smag.
DET SKAL DU BRUGE
600 g jordskokker
20 g smør
2 stilke timian
2 dl hvidvin
2 dl god hønsebouillon
2 dl piskefløde
2 hele stilke frisk timian
havsalt og friskkværnet peber
1 rødt æble skåret i fine terninger
6 g trøffeltimian
TILBEHØR
6 super tynde ristede skiver rugbrød
salt og lidt olie
Skræl jordskokkerne, og skær dem i skiver.
Sautér dem klare i smør sammen med timian, uden at de tager farve.
Tilsæt hvidvin, og kog syren fra vinen væk.
Hæld bouillon på, og kog i ca. 20 minutter, til jordskokkerne er helt møre.
Kom fløden i, og lad suppen koge op.
Fjern timianstilkene, og blend det hele sammen. Hæld det tilbage i gryden. Smag til med salt og peber, og justér tykkelsen på suppen med bouillon eller fløde.
Varm suppen igennem.
Drys med æble, timian og tynde skiver trøffel, og krydr med friskkværnet peber. Servér jordskokkesuppen rugbrød til.