En fin lille forret med syrlig marineret fisk, en sød gulerodspuré og strimler af marineret gulerod. Lad farverne gi’ flot spil på tallerkenen. Kan du ikke få den violette gulerod, så læg en lille bunke salat på i stedet for.
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
250 g orange gulerødder
25 g smør
½ tsk. spidskommen
saft af 1 appelsin
½ dl lys bouillon
200 g store kammuslinger
kværnet peber
smør eller olie til stegning
MARINERET GULEROD
1-2 Purple Haze-gulerødder (violet med orange midte)
saft og fintrevet skal af 1 lille økocitron
2 spsk. let olivenolie (eller rapsolie)
1 lille bdt. purløg
TILBEHØR
brød
OPSKRIFT - SÅDAN LAVER DU MARINERET KAMMUSLING MED GULERØDDER
Lav gulerodsmosen først: Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Svits dem i ca. 10 gram brunet smør (OBS: Skal være brunet) i en lille gryde. De må gerne få mørke kanter. Kom spidskommen, appelsinsaft og bouillon ved, og lad det simre under låg i 20 minutter. Det må ikke koge tørt! Blend eller pisk det til en fin mos, og kom resten af smørret i og måske lidt væde, hvis det er for tørt. Smag til med lidt peber.
Skræl de lilla gulerødder i tynde spåner, og læg dem i iskoldt vand, til de krøller. Dup dem tørre. Pisk olie og citron sammen, og vend halvdelen med gulerødderne.
Dup muslingerne tørre; kom salt og peber på, og steg dem ved kraftig varme 1-2 minutter på hver side i lidt smør eller olie, efter størrelse. Skær dem igennem. Anret lidt mos på hver tallerken, og læg muslingerne ved siden af sammen med en top af gulerodsspåner. Dryp resten af dressingen over muslingerne, og drys med purløg.