Mørbradmedaljoner og panzanellasalat med hvide bønner
7. november 2021
Af: Marie Melchior
Foto: Line Falck
Ugens fredagsopskrift er mørbradmedaljoner og panzanellasalat med hvide bønner. Få opskriften her.
2 personer
DET SKAL DU BRUGE
600 g svinemørbrad
1 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
CROUTONER
175 g surdejsbrød
3 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
PANZANELLASALAT
skal af 1 usprøjtet citron
250 g daddeltomater
1 agurk
1 rødløg
1 frisk rød chili
1 dåse hvide bønner
125 g feta
½ dl olivenolie
2 spsk. rødvinseddike
salt og friskkværnet peber
1 bundt basilikum
Opskrift - sådan laver du mørbradmedaljoner og panzanellasalat med hvide bønner
Croutoner: Tænd ovnen på 200°. Bræk brødet i grove stykker, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag brødet sprødt i ovnen, det tager 5-6 minutter.
Panzanellasalat: Riv citronskallen i lange strimler med et juliennejern, og læg dem i en skål sammen med croutoner. Skyl tomater og agurk. Skær tomaterne i halve og agurken i mindre stykker. Pil rødløg, og skær det i tynde både. Rens chili, og skær den i tynde skiver. Dræn bønnerne. Bland det hele sammen med croutoner og citronskal, og fordel salaten på et fad. Smuldr feta udover. Rør olie og eddike sammen. Krydr med salt og peber. Hæld dressingen over salaten. Pynt med basilikumblade.
Skær mørbraden i 4 cm tykke medaljoner. Rør presset hvidløg sammen med olie, salt og peber. Pensl kødet med hvidløgsmarinaden. Steg medaljonerne på en pande i 4-5 minutter på hver side. Servér med panzanellasalat som tilbehør.