Skøn og anderledes nytårstorsk røget i te, rørsukker og ris med honning-dijoncreme.
2 personer
DET SKAL DU BRUGE
600 gram torskefilet
½ lime
havsalt
Olsens røgblanding
3 spsk. rørsukker
3 spsk. rå ris
6 spsk. Teblade
Honning-dijon creme
2 dl Milda Cremefine
1 spsk. Dijon honningsennep, fx. Maille
Opskrift - Sådan laver du røget nytårstorsk
Fjern evt. ben fra torsken, læg den i et fad i nogenlunde samme størrelse som torsken selv, og dæk med ½ - 1 cm havsalt. Derefter stilles den i køleskab i min. 4 timer. Fisken kan også saltes dagen i forvejen.
Skyl nu saltet af torsken og dup den evt. tør med køkkenrulle. Bland ingredienserne til Olsens røgblanding og kom det i en gryde.
Læg en rist over med torsken på og tænd for gryden. Ryg torsken i 15 - 20 minutter.
Server med lidt ristet bacon, smilende æg, senneps creme og lidt frisk hakket dild.
Til smilende æg, koges ægget i ca. 6 minutter.
Pisk Milda Cremefine let og kom 1 spiseskefuld sennep i, bland det godt og lad det evt. trække ½-1 time inden servering.