Udgivet første gang d. 19. januar 2010 Foto: Anders Schønnemann
Tror du, birkes kun er til rundstykker, så tro bare om igen. Det smager rigtig godt på fisk, og den sprøde virkning er god til den bløde laks.
2 personer
DET SKAL DU BRUGE
2 stk. laksefilet uden skind
2-3 spsk. blå birkes
salt og peber
lidt olie
1 dl hønsebouillon
1 dl tør hvidvin
½ dl piske- eller madlavningsfløde
1 lille fed hvidløg
1 bdt. forårsløg
150 g friske spinatblade, groft hakket
fintrevet skal af 1 økocitron
TILBEHØR
små kogte kartofler, tynd båndpasta eller brød
Opskrift - Sådan laver du laks med spinat-citron-creme
Pensl et stykke bagepapir eller folie med olie. Læg laksestykkerne på, drys tæt med birkes og øverst salt og peber. Bag dem midt i en 225° varm ovn i ca. 8 minutter, afhængigt af tykkelsen. Laksen skal føles fast ved et let tryk, men endelig ikke for fast.
Sauce: Kog bouillon, vin og fløde sammen, til det tykner let.
Vend løgene i, i 2 minutter, og derefter spinaten, til den falder sammen. Smag til med salt, peber, lidt citronsaft og halvdelen af citronskallen. Synes du, saucen er for tynd, kan den jævnes med lidt lys saucejævner. Anret laksen oven på saucen, og top med revet citronskal.