Forret: Bagt aubergine bliver blød og lækker, når den får en tur i ovnen sammen med gedeost.
DET SKAL DU BRUGE
1 stor aubergine
1 spsk. olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber
4 spsk. tomatpuré
2 fed hvidløg
1 dl piskefløde
1 rulle gedeost (110 g)
lidt olivenolie
1 stilk frisk timian
GRØN SALAT
100 g spæde salatblade
saft af ½ citron
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
ristet brød
Opskrift - sådan laver du bagt aubergine med tomat og gedeost
Skyl auberginen, og skær den i 8 skiver på langs, ca. ½ cm tykke. Pensl aubergine-skiverne med olie, og steg dem på begge sider på en varm grillpande, til de har et flot mønster. Krydr aubergine med salt og peber.
Rør tomatpuré sammen med knust hvidløg og fløde. Skær gedeosten i 8 skiver. Læg 4 af aubergineskiverne i et smurt ovnfast fad. Smør lidt af tomatblandingen på, og læg 1 skive gedeost på.
Fordel lidt mere tomatblanding ovenpå, og læg 1 aubergine-skive på og endnu 1 skive gedeost. Dryp med lidt olie, og læg en kvist timian på toppen. Sæt fadet i en 180° varm ovn i ca. 12 minutter, til osten er smeltet.
Grøn salat: Skyl salaten, og tør den godt. Vend den med citronsaft og olivenolie. Krydr med salt og peber. Servér den bagte aubergine med salat og ristet brød.
Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af bagt aubergine, hvid fisk og krydret chokoladekage. Få opskrifterne på hovedret og dessert her: