Wienerschnitzel med smørstegte kartofler og sommergrønt
7. februar 2022
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er gode herreretter til dig og manden i dit liv. Her får du opskriften på wienerschnitzel med smørstegte kartofler og sommergrønt
INGREDIENSER
4 wienerschnitzler (a ca. 175 g)
salt og friskkværnet peber
4 spsk. hvedemel
25 g smør + 2 spsk. olie til stegning
SMØRSTEGTE KARTOFLER
400 g nye små kartofler
smør til stegning
SOMMERGRØNT
1 lille bundt små gulerødder med top
2 friske røde løg, evt. med top
150 g friskbælgede ærter
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
små ansjoser
bredbladet persille
Opskrift - sådan laver du wienerschnitzel med smørstegte kartofler og sommergrønt
Smørstegte kartofler: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
Bank wienerschnitzlerne flade, krydr med salt og peber, og vend dem i mel. Steg schnitzlerne i smør og olie på en pande i 2-4 minutter på hver side, til de er flot gyldenbrune.
Steg de kogte kartofler på panden; tilsæt lidt mere smør, og brug det som sauce over kartoflerne.
Sommergrønt: Rens gulerødder og løg, og del dem i både på langs – lad evt. lidt af toppene blive på. Blanchér gulerødderne i 2-3 minutter i kogende vand, kom herefter løg og ærter i gryden, og kog det hele i yderligere 2 minutter. Hæld vandet fra.
Servering: Anret wienerschnitzlerne med ansjoser og persilleblade, og servér med smørstegte kartofler og sommergrønt.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.