Denne oksekødsuppe er dejligt lunende og perfekt på en blæsende efterårsdag. Top den med ricotta rørt med friskrevet parmesan. Perfekt italiensk oksekødssuppe
30 min4 personer
Oksekødssuppe
400 g hakket oksekød
2 store løg
3 fed hvidløg
olivenolie til stegning
4 stængler bladselleri
1 squash
4 gulerødder
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. tørret basilikum
salt og friskkværnet peber
2 dåser hakkede tomater
½ l oksebouillon
140 g tomatpuré
2 spsk. rødvinseddike
150 g suppehorn
(små makaronier)
RØRT RICOTTA
250 g ricotta
50 g friskrevet parmesan
½-1 dl mælk
friskkværnet peber
TIL SERVERING
godt brød
evt. frisk basilikum
Opskrift - sådan laver du italiensk oksekødssuppe
Tag kødet ud af køleskabet. Hak og pil løg. Pil og pres hvidløg. Steg løg og hvidløg i olie i en gryde, indtil løgene er klare. Rens og snit bladselleri i skiver. Skyl squash, skræl gulerødder, og riv begge dele groft. Tilsæt grøntsagerne, og steg, til de falder lidt sammen. Tilsæt oksekød sammen med oregano, basilikum, salt og peber, og lad det stege, indtil oksekødet er brunet. Hæld hakkede tomater, bouillon og tomatpuré i gryden, rør rundt, og læg låg på. Lad retten simre i mindst 30 minutter, gerne et par timer, inden du smager suppen til med rødvinseddike, salt og peber. Tilsæt suppehorn, og lad dem koge med i et par minutter inden servering.
RØRT RICOTTA: Rør ricotta sammen med fintrevet parmesan. Tilsæt gradvist mælk, så du opnår en konsistens, der minder om fed cremefraiche. Smag til med peber.
Servér suppen dampende varm med rørt ricotta, lunt brød og evt. frisk basilikum.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.