Ugens fredagsopskrift er kyllingekødboller med pasta og tomatsauce. Få opskriften her
4 personer
Kyllingekødboller
500 g hakket kyllingekød
1 spsk. solsikkeolie
salt og friskkværnet peber
1 tsk. tørret oregano
1 håndfuld friskhakket persille
50 g friskrevet parmesan
2 æg
50 g brødkrummer (af daggammelt hvedebrød)
olie til stegning
Tomatsauce
500 g tomater
1 løg
4 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie til stegning
1 dåse hakkede tomater
2 tsk. tørret oregano
salt og friskkværnet peber
½ dl hvid balsamicoeddike
Pasta
3 friske lasagneplader
salt
1 spsk. olivenolie
Tomatsalat
400 g cocktailtomater
1 kugle frisk mozzarella
½ bundt basilikum
Til servering
½ bundt basilikum
parmesanflager
Opskrift - sådan laver du kyllingekødboller med pasta og tomatsauce
Hakket kyllingekød giver lette, lækre kødboller, som her får smag fra persille og parmesan.
Rør kyllingekødet sammen med olie, salt, peber, oregano, persille, parmesan, æg og brødkrummer. Form farsen til kødboller på størrelse med golfbolde. Lad dem hvile på køl.
Tomatsauce: Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter. Pil og hak løget. Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i skiver. Steg løg og hvidløg i olie i en stor gryde ved svag varme, til de er klare. Tilsæt friske tomater og tomater fra dåse. Krydr med oregano, salt og peber, og bring i kog. Lad saucen simre ved svag varme i 15 minutter. Smag til med balsamico og evt. mere salt og peber.
Pasta: Skær lasagnepladerne i 3 cm brede skiver. Kog dem i en gryde med letsaltet vand og olie i 6 minutter. Hæld vandet fra, og lad dem dryppe af i en sigte.
Brun kødbollerne godt på i olie på en stor pande. Læg dem ned i tomatsaucen, og lad dem småkoge i 10 minutter.
Tomatsalat: Skyl tomaterne, og skær dem i grove tern. Riv mozzarella i grove stykker, og drys dem over tomaterne sammen med friskhakket basilikum.
Servering: Anret pastaen med tomatsauce og kødboller ovenpå. Drys med basilikum og parmesanflager. Servér tomatsalaten til.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.