Hjemmelavet kartoffelsalat med grillede pølser og salat
10. februar 2022
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Kartoffelsalat er en dansk klassiker – her i en nem version med masser af frisk karse og purløg. Her får du opskriften på hjemmelavet kartoffelsalat med grillede pølser og salat
2 personer
DET SKAL DU BRUGE
600 g grillpølser
1 spsk. solsikkeolie til stegning
KARTOFFELSALAT
500 g små kartofler
200 g cremefraiche 18 % (f.eks. fra Thise)
1 dl god mayonnaise
2 spsk. ketchup
salt og friskkværnet peber
1 bundt purløg
karse
GRØN SALAT
2 hjertesalater
200 g grønne bønner
½ agurk
1 spsk. olivenolie
Sådan laver du hjemmelavet kartoffelsalat med grillede pølser og salat
KARTOFFELSALAT: Kog kartoflerne, pil dem, og lad dem køle af. Skær dem i skiver på ½ cm. Rør cremefraiche sammen med mayonnaise og ketchup. Krydr med salt og peber. Hak purløg fint, og vend det i dressingen sammen med kartoffelskiverne. Pynt kartoffelsalaten med karse.
GRØN SALAT: Skyl og skær salaterne i grove stykker. Nip bønnerne, og kog dem 2 minutter i spilkogende saltet vand. Skræl agurken, og skær den i stave. Bland bønner og agurk, og dryp dem og salaterne med olie.
Pensl pølserne med olie. Steg dem på en (grill)pande. Servér sammen med kartoffelsalat og grøn salat.