Ovnbagte rødbeder og butternut squash med varmrøget laks
10. februar 2022
Af: Marie Melchior
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter er nem mad til mange. Her får du opskriften på ovnbagte rødbeder og butternut squash med varmrøget laks
DET SKAL DU BRUGE
400 g rødbeder
400 g butternut squash
2 spsk. olivenolie
1 bundt bredbladet persille
1 granatæble
2 æbler
2-3 spsk. friskrevet peberrod
400 g varmrøget laks
DRESSING
1 spsk. æbleeddike
4 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
TILBEHØR
evt. godt brød
Sådan laver du ovnbagte rødbeder og butternut squash med varmrøget laks
Tænd ovnen på 200°. Skræl rødbederne. Skyl og halvér butternut squashen, og fjern kernerne.
Læg rødbeder og butternut squash i en bradepande. Dryp med lidt olie. Bag dem møre i ovnen i 30-40 minutter.
Skyl og tør persillen. Nip bladene af stilkene. Bank granatæblet med bagsiden af en træske for at løsne kernerne. Halvér granatæblet, og bank kernerne ud. Fjern de hvide hinder. Skyl æblerne, og skær dem i tynde både. Skær rødbeder og butternut squash i grove stykker, og læg dem på et fad.
Del laksen i mindre stykker, og fordel den ovenpå. Top med persille, granatæblekerner og æblebåde. Drys med friskrevet peberrod.
Dressing: Rør æbleeddike sammen med olivenolie, og krydr med salt og peber. Hæld dressingen over retten. Servér evt. med godt brød.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.